September 27, 2017

”Improvizează-ți viitorul”, sesiunea 1 Focșani

A dori mai mult de la tine semnifică faptul că vrei să oferi mai mult,pentru tine si pentru lumea in care traim, omul fiind precum un brad , crescand pas cu pas, catre un ideal drept si clar.

Viitorul pentru ICY este reprezentat de tineri, aceștia fiind capabili sa schimbe lumea prin ideile lor diferite,din acest motiv ICY a început derularea proiectului ”Improvizerază-ți viitorul!”, prin intermediul căruia dorim să oferim liceenilor o nouă viziune asupra gestionarii drumului, numit viata.

Vrem ca tinerii să -si determine propriile sisteme de valori, sa decida importanța lor și să acționeze ca atare, caci ceea ce oferă proiectul de față este SCHIMBAREA. Participanţii sunt încurajaţi să gândescă “outside the box”, să vină cu cât mai multe idei, cu soluţii, să nu se teamă de schimbare şi, cel mai important poate, sa fie pregătiţi să acţioneze şi să ia decizii pe moment.

Dupa experienta “Improvizeaza-ti Viitorul!”(ImproV) participantii vor intelege că deşi nimic nu este perfect, totul poate tinde spre a fi, lumea in care traim inclusiv, dar pentru asta e nevoie ca noi sa luam initiativa, începând prin a deveni intai mai buni, apoi prin a ne largi orizonturile, perspectivele si visurile sa ajungem la prototipul nostru final.

”Mintea noastră este capabilă de lucruri pe care de cele mai multe ori nu reușim să le evidențiem și să le folosim la adevărata lor valoare. În fiecare zi suntem luați prin surprindere de ”noua lume”, moment în care reușim să ne redescoperim .

Proiectul ”Improvizează-ți viitorul”, personal, mi-a facilitat cunoașterea sinelui și m-a ajutat, punându-mă în situații ce-mi necesitau inventivitatea, să-mi dau seama care este modul meu de a reacționa și de a gândi într-o manieră ce-mi antrena spiritul competitiv.

Cu siguranță este un proiect la care odată ce ai participat, nu ai cum să nu simți în tine o schimbare în bine, spre maturizare, cunoașterea și înțelegerea atât a sinelui, cât și a celor din jur”-  Iulia Maria Mocanca, participant

”Improvizează-ți viitorul este o experință aparte, nu doar prin provocarea pe care o dispune, dar prin faptul că poate oferi noi perspective, tocmai că invită la folosirea imaginației, lucru nu foarte solicitat peste tot.

Prima sesiune m-a ajutat să ma transpun în diverse situații, să ajung la o înțelegere mai profundă a gesturilor și a oamenilor, dar și să pot transmite ceea ce simt/gândesc într-o altă manieră decât cea uzuală, clar un bonus” – Roberta Lungu, participant

”Improvizează-ți viitorul a fost un proiect pe care eu l-am văzut ca o extensie a pasiunii mele și a ceea ce o să urmeze în viitor. Cea mai fascinantă parte mi s-a părut aceea în care ne-am așezat toți, în cerc, încercând cu ochii închiși să numărăm cât mai mult fără oprire. Mi-am dat seama că ceea ce se simte este de cele mai multe ori mult mai important decât ceea ce vede ochiul uman.

Pentru mine a fost o experiență foarte interesantă și ”încărcată” și pot spune că a fost exercițiul meu preferat. Sunt foarte curioasă de ceea ce vom face în continuare și sper să învăț mai multe despre teatrul de improvizație”- Andrada Lăcătuș, participant

” Mi s-a părut o experiență foarte interesantă, deși sincer să fiu nu mă așteptam să mă atragă așa de mult teatrul . Organizarea a fost o experiență nouă pentru mine și am învățat foarte multe din asta. Pot spune că m-a făcut responsabil.

Cât despre Axel, trainerul, nu mă așteptam să fie așa de deschis și plin de viață, ceea ce m-a surprins într-un mod plăcut!- Barbu Cristian- George, participant

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”Improvizează-ți viitorul – Focșani”]

 SPONSORII NOȘTRI