September 27, 2017

Violence has a face

buy essay

Motto: ”Violența naște violență”- Anthony Burgess

 

Trăim în societate, dar asta nu înseamnă că trebuie să cădem pradă viciilor ei, iar în final să devenim roboți, fără trăiri și fără sentimente, acționând la furie, precum animalele.

Violența este una din cele mai intalnire acțiuni pe care le poate întreprinde un individ, din dorinta de dreptate, din lipsa unei gestionari a empatiilor, sar chiar fara motiv. Un tanar a carui comportament are variatii si o forma vulnerabila de actiune,  devine prada puterii Social Media, care influenteaza direct sau indirect un comportament violent. Ea nu este o soluție, violența fiind o verigă a unui lanț plin de asemenea acțiuni cauzând degradarea morală și etică.

Proiectul internațional Erasmus+ ”Violence has a face” a contribuit la formarea a trei cadre didactice din cadrul Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu”, care au fost într-o mobilitate în Polonia, unde au învățat metode de prevenire  și consiliere a cazurilor de violență, punându-le în aplicare în viața profesională de zi cu zi.

Stim că prin formarea cadrelor didactice și dezvoltarea unor noi metode interactive de predare și dezvoltare a abilităților profesorilor putem schimba învățământul, fiind un proces de lungă durată.

Proiectul de față este o piesă dintr-un imens puzzle ce trebuie completat pentru ca învățământul românesc să ajute elevii să gândească logic, sa fie capabil sa aleaga ce este bine pentru ei si sa-si construiasca un set de valori.

Violența în mediul primar, gimnazial și liceal este tot mai des întâlnită in toate formele ei, ceea ce e vital este ca noi să înțelegem faptul că violența este cauzatoare de violență, trebuie să spunem STOP!

În paragrafele ce vor urma vom afla mai multe despre acest proiect de la cadrele didactice pe care le-am ales sa ne reprezinte în această mobilitate:

”Scopul proiectului a fost de a dezvolta cunoștințele și abilitățile celor care lucrează cu tinerii sau cu familiile, în domeniul combaterii și prevenirii violenței.

Proiectul s-a focusat în special pe tineri , care pot fi victime și agresori totodată.

Proiectul s-a desfășurat de-a lungul a 6 zile, în Polonia, având 23 de participanți din țări europene: Polonia, Lituania, Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Franța și România.

În ceea ce mă privește, acest proiect m-a învățat cum să reacționez și să ajut adolescenții/ elevii aflați în situații de violență: cum să adresez întrebări, ce să promit și ce nu, cum să fie tonul vocii, să dau mai multă atenție comunicării non-verbale, să ascult fără să judec etc.”- Manciu Silvia Mălina, profesor de limba franceză

”Trăim într-o lume în care violența, sub diferitele ei forme, se manifestă uneori vizibil, alteori subtil, uneori o recunoaștem, alteori îi dăm alte interpretări fără a înțelege că suntem deja victime.

Oricine, oricând a trăit o experiență în care a fost victima unei violențe: verbale, economice, psihologice sau chiar fizice.

Proiectul la care am participat a fost o experiență de viață. Am învățat să recunosc fețele violenței, am înțeles cât de importantă este atitudinea față de o persoană care a trăit o experiență violentă și care sunt factorii implicați în rezolvarea unei situații de acest gen.

O experință ca om, dar și ca profesor căci, dincolo de activitățile non-formale, am înțeles cât de important este să-mi învăț elevii să recunoască un eventual agresor, să evite orice împrejurare care l-ar transforma în victimă.

Mulțumesc ICY pentru această minunată oportunitate”- Stegaru Loredana, profesor de istorie

[Best_Wordpress_Gallery id=”7″ gal_title=”VIO”]

genesis mining logo